G.C. 1222
   
   
   
   
Portfolio
 
CAMBODJA
 


Cambodja és un país a descobrir, on el turista encara gaudeix de l'essència de l'autèntic.  Aventura't.Cambodja limita a l'oest amb Tailàndia, al nord amb Laos, a l'est amb Vietnam i al sud amb el golf de Tailàndia. La geografia del país està dominada pel poderós riu Mekong, que el travessa de nord a sud, pel gran llac Tonlé Sap, curull de peixos, essent dels més grans d'Àsia, per la serralada de l'Elefant i els monts Cardamomos al Sud-oest,  per les muntanyes Donen Rek al llarg de la frontera tailandesa, i per les terres altes orientals, al nord-oest. La major concentració de població es situa en les fèrtils planes centrals de la conca formada pel Mekong i el Tonlé.

 

Què visitar:

 

Phnom Penh : La capital, d'innegable encant, malgrat el seu passat agitat i violent. La decrèpita arquitectura colonial suposa un atractiu, teló de fons a les sorolloses cafeteries que flanquegen els carrers i al remodelat recinte del passeig fluvial, un lloc especialment actiu els divendres i dissabtes a la nit. Entre les visites d'interès, destaquen diversos Vats (temples) imponents, com el Vat Ounalom, centre del patriarca budista cambotjà; la pagoda Vat Phnom, situada sobre el cim d'un pujol i que dóna nom a l' urbs, i la recentment repintada Vat Lang Ca. El major orgull de la ciutat el protagonitza l'espectacular Pagoda d'Artgent, un dels escassos llocs del país que els jemers rojos no van destruir; si bé únicament conserva un 40% dels elements que encarnen la lluentor i riquesa de la cultura jemer. Altre atractiu destacat és el Museu Nacional, amb excepcionals mostres de artesanía jemer.

Per a compres el Mercat Rus, que destaca tant per la seva arquitectura com pels productes que es venen, es troba des de roba d'imitació i sedes, fins a vaixelles orientals. El regateig és obligat.

Els camps de matança de Choeung Ek recorden les atrocitats comeses pels jemers rojos. En aquest lloc, a tan sols 15 km en direcció sud-oest del centre de la capital, van ser executades al voltant de disset mil persones.

 

Angkor: El lloc més visitat i únic de Cambodja: els inigualables temples d'Angkor. Es tracta d'un conjunt d'unes cent pagodes, construïdes entre els segles IX i XIII per a glorificar una successió de reis jemers. La major part de l'urbs va ser abandonada en el segle XV, i els temples van ser engolits gradualment pel bosc. En l'actualitat segueixen efectuant-se grans esforços per a eliminar la vegetació que amenaça amb destruir completament els edificis, juntament amb les tasques de restauració. Entre els magnífics temples destaquen el Vat Angkor, el Bayon i el TaProhm. A tan sols uns quilòmetres de les pagodes, es troba Siem Reap, població totalment dedicada al turisme.

 

Sihanoukville: És l'única zona de platges del país, encara que aquestes no poden comparar-se amb les de de la veïna Tailàndia, malgrat ser platges de finíssima sorra blanca i que els hotels van millorant dia a dia les seves instal.lacions.

 

Battambang: Aquesta elegant ciutat riberenca, segona en grandària del país, alberga alguns dels edificis colonials millor conservats de Cambodja. El seu major atractiu resideix en els encantadors i antics comerços francesos que s'agrupen al llarg de la riba del riu.

 

Informació útil:

 

Moneda: La moneda oficial és el Rial però si es viatja amb dòlars, no serà necessari canviar diners a Cambodja; ja que el preu en dòlars és molt similar al que es pagaria en rials. També s'accepta el baht tailandès. Tant el dòlar com el baht tailandès poden canviar-se amb facilitat, igual que les principals divises. Més enllà de Penh, Siem Reap, Sihanoukville, Battambang i Kompong Cham, pot resultar complicat canviar xecs de viatge. Les targetes de crèdit, només són acceptades en els grans hotels.

No és necessari deixar propina, però com els salaris són molt baixos, qualsevol gratificació per un servei correcte s'acceptarà de bon grat. S'acostuma a regatejar en els mercats, al llogar un automòbil i, en ocasions, fins i tot al sol·licitar una habitació, però no és necessari insistir tant com a Tailàndia o Vietnam.

 

Clima: El clima cambodjà està determinat per dos monzons: el fred i sec monzó del nord-oest, que bufa de novembre a febrer; i el monzó humit del sud-oest, entre maig i octubre. Les precipitacions es produïxen principalment als capvespres, i s'arriba a un índex de pluviositat anual del 70 al 80%. Les temperatures mitges anuals oscil·len entre els 21 i els 35ºC arribant als 40ºC a l'abril, el mes més calorós.

 

Menjar: Molt semblant a la Tailandesa, però molt menys picant. Esta basada en el peix, quel cuinen d'inimaginables maneres, destacant: L'amok, peix amb llet de coco, un dels plats més deliciosos de la cuina local. Però deixant a part l'arròs bullit, que sempre està present, un menjar cambotja ha d'oferir una sopa que se serveix i menja juntament amb els altres plats. Pel que es refereix a les begudes no begueu mai aigua de l'aixeta. Begueu sempre aigua embotellada que és molt fàcil de trobar, cerveses locals i d'importació o refrescs.

Al centre de Siam Reap hi ha molts restaurants de cuina internacional i bars on pendre una copa, o moure l'esquelet.

 

Preus orientatius:

Menjar en un restaurant mitjà en zona turistica: 10 a 25 Usd.

Menjar en un bon restaurant: + 25 Usd.

Moto-Taxi. En funció de la distància de 1 a 2 Usd.

Tuc tuc: de 2 a 4 Usd.

Cervesa Local en restaurant: 2 Usd.

Cervesa d'importació en restaurant: a partir de 3 Usd. Botella d'aigua petita: ½ Usd.

Ampolla d'aigua gran: 1 Usd.

Paquet de cigarrets importació: 1,25 Usd.

Entrades als monuments: entre 1 i 12 Usd. excepte en els temples de Angkor.

Cafè Internet: 1 Usd per hora.

 

A tenir en compte:

Els més atrevits poden llogar motocicletes per tot el país, per uns 10 dolars, això sí, sempre vigilant els pispes i el tràfic. Sort !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Estem en un dels països del món que té més dies festius. La majoria es determinen segons el calendari lunar, per tant, els dies de festa varien cada any. Els monuments no tanquen, només els comerços.

Recomanem que l'equipatge sigui el més lleuger possible. Evitar les maletes rígides que s'acomoden molt malament en els mitjans de transport.

Tot l'any fa calor, s'aconsella dur roba còmoda i fresca, si pot ser de cotó. Els cambodjans són bastant recatats quant a la manera de vestir,per tant millor pantalons curts que cobreixin part de les cames i samarretes amb màniga curta. En època de pluges una capelina i paraigua (que també serveix per al sol) poden ser necessaris. Barret o gorra i crema solar de factor alt són imprescindibles. El calçat ha de ser còmode i lleuger.

La propina és una pràctica bastant desconeguda a Cambodja encara que sempre serà benvinguda com símbol de reconeixement a un bon servei i, per descomptat, és més habitual en ambients turístics (maleters, grums, etc.). És normal donar una propina al nostre guia i xofer si vam considerar que ens han proporcionat un bon servei.

El servei telefònic a Cambodja ha millorat extraordinàriament en els últims anys encara que les trucades internacionals són cares, especialment si es realitzen des d'hotels. Si cal trucar a casa, és millor fer-ho des d'una oficina de correus o un cafè internet, on podreu fer-ho per preus irrisoris. Els telèfons portàtils de xarxes espanyoles funcionen (si s'ha activat la cobertura internacional amb l'operadora) a Cambodja encara que el preu de la trucada a Espanya, tant si es rep com si et truquen, és superior als 3 euros per minut.

El corrent elèctric és de 220 V (50 Hz). Els endolls són com a Europa de dos pols rodons 

 

A les nostres rutes per Àsia, li recomanem diferents circuits per a conèixer aquest singular país.

         
   
   
         
         
   
Informació legal · Condicions generals ·Tel. 93 330 48 20· atlantis@atlantismara.com · Disseny web MONTAWEB.com